Onbezorgd op vakantie

10-07-2017
Tags: Mr. , Wesseloo , NWK , Reisverzekering

De zomer komt er weer aan. Voor velen van ons betekent dit: vakantie! Een tijd om heerlijk te genieten met uw partner, gezin en/of vrienden. Een tijd waarin u niet meer hoeft te denken aan dossiers, moeilijke kwesties of deadlines die gehaald moeten worden.

ONBEZORGD GENIETEN
Om onbezorgd te genieten van uw vakantie is het goed om alles vooraf goed te plannen. U heeft een mooie vakantie geboekt,de route uitgestippeld en op tijd de koffers ingepakt. Maar heeft u ook een reisverzekering? Heeft u ook enig idee wanneer ueen beroep kunt doen op deze verzekering?

WAT DEKT EEN REISVERZEKERING?
Helaas kunnen er tijdens uw vakantie altijd vervelende dingen gebeuren: uw bagage wordt gestolen, u moet een bezoek brengen aan een buitenlands ziekenhuis of u moet uw reis wegens omstandigheden eerder beëindigen. In die gevallen is het goed te kunnen vertrouwen op een goede doorlopende reisverzekering.

WAAROM EEN DOORLOPENDEREISVERZEKERING?
Het maakt bij een doorlopende reisverzekering niet uit of u een lange reis maakt of een weekendje weg boekt met één overnachting. U stelt zelf de dekking samen van uw verzekering: De basisdekking is er voor personenhulp en bagage. Bij personenhulpverlening bent u dag en nacht verzekerd van hulp bij ziekte, een ongeval of een calamiteit. Daarnaast kunt u geneeskundige kosten meeverzekeren. Met deze aanvullende dekking bent u verzekerd tegen medische kosten in het buitenland die uw zorgverzekering niet of slechts gedeeltelijk vergoedt. Dit is zeker verstandig als u naar bijvoorbeeld Zwitserland, Oostenrijk of de Verenigde Staten van Amerika reist. De zorg in deze landen is relatief duur. U kunt kiezen voor een dekking over de gehele wereld of deze beperken tot alleen Europa. Met de laatste optie bespaart u op de kosten.Ook kunt u zaakwaarneming meeverzekeren. Mocht uw waarnemer iets overkomen tijdens uw afwezigheid, dan krijgt u de kosten van uw eerdere terugkeer naar huis vergoed.

EEN VERZEKERING DIE PAST BIJ UW WENSEN
Wij helpen u graag een doorlopende reisverzekering uit te kiezen die aansluit op uw specifieke situatie en op uw wensen. Op die manier betaalt u alleen voor datgene wat voor u belangrijk is. Wilt u vrijblijvend advies of heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op. Wij zorgen er graag voor dat u onbezorgd op vakantie gaat!

 

 Bianca Wesseloo is cliëntadviseur schadeverzekeringen

 

 Dit artikel is verschenen in Mr. 07 2017