Ziekteverzuim: Alle neuzen dezelfde kant op

15-03-2017
Tags: Mr. , Driel , nwk , ziekteverzuim

Heeft u een zieke medewerker? Dan is dat uiteraard erg vervelend. In de eerste plaats natuurlijk voor de medewerker zelf. Maar ook voor u als werkgever heeft het nare consequenties. Het levert een hoop administratie op, het werk blijft liggen en daarnaast moet u gewoon het loon blijven doorbetalen. 

Hoe langer het verzuim, hoe groter de gevolgen
Als het om een verkoudheid of griepje gaat, valt het nog wel mee. Maar heeft het verzuim een serieuzere oorzaak, dan zijn deze consequenties ingrijpender. U gaat waarschijnlijk een vervangende kracht inhuren en met de medewerker een plan van aanpak en een re-integratietraject opstarten. 

Allemaal hetzelfde belang
U heeft er dus zelf ook belang bij dat uw werknemers zo snel mogelijk weer aan het werk is. Maar dit geldt ook voor de verzuimverzekeraar. Want, hoe korter de verzuimduur, hoe minder zij hoeft uit te keren. Voor alle partijen zijn de belangen dus gelijk. 

U kunt voor veel meer dingen terecht bij uw verzekeraar
U kunt daarom bij uw verzuimverzekeraar terecht voor hulp die veel verder gaat dan de het verzekeren van de financiële gevolgen van de loondoorbetalingverplichting. Uw verzuimverzekeraar denkt graag met u mee of betaalt zelfs mee aan maatregelen die de verzuimduur verkorten. 

Haal meer uit uw verzuimverzekering!
U kunt meer voordeel halen uit de diensten die uw verzuimverzekeraar aanbiedt. Laat u daarom goed informeren over uw mogelijkheden.

Onze adviseurs helpen u graag verder.
Neem contact met ons op... 


  Justin van Driel is accountmanager

 

 

  Dit artikel is verschenen in Mr. 02 2017