Beroepsaansprakelijkheid advocaten & notarissen

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is onmisbaar als u werkzaam bent als advocaat of notaris. U vervult namelijk een adviserende rol en kunt door fouten klanten (financieel) benadelen of schaden. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade als een advocaat of notaris aansprakelijk wordt gesteld. Daarom is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht voor een advocaat en notaris. Vooral ook ter bescherming van de klanten.

Wat is beroepsaansprakelijkheid?
Als advocaat of notaris dient u te allen tijden verantwoording af te leggen aan uw klanten. Het kan voorkomen dat u bij uitoefening van uw beroep een fout heeft gemaakt, waardoor u uw klant heeft benadeeld of geschaad. Tijdens het uitoefenen van uw beroep draagt u een bepaalde verantwoordelijkheid, ook wel beroepsaansprakelijkheid genoemd. Klanten kunnen u aansprakelijk stellen voor nalatigheden, onjuistheden, verkeerde handelingen, vergissingen of gebrekkige adviezen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor dit risico.    

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij Aon
Meerdere verzekeraars bieden beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen aan. Op grond van haar jarenlange ervaring in de advocatuur weet Aon welke verzekeraars de beste kwaliteit bieden. Ook weten wij welke polis in uw situatie het best past. Zowel wanneer u als advocaat het volledige risico zelf moet verzekeren als wanneer u als notaris moet zorgen voor een zogenoemde primaire dekking. Wij vinden het belangrijk dat u bij schade niet alleen een beroep kunt doen op uw polis, maar ook op onze jarenlange ervaring op het gebied van schadebegeleiding.

Risico's zijn bekend
Omdat wij al vele jaren honderden kantoren bedienen, hebben we al heel veel vragen ontvangen en kunnen beantwoorden. Vrijwel ieder risico is inmiddels bij ons bekend.  Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is altijd maatwerk en afhankelijk van de aard en omvang van uw kantoor. Wij hebben speciale arrangementen, b.v. voor starters, maar ook voor middelgrote kantoren, waardoor wij een scherpe premie kunnen aanbieden.

Waarom Aon?
Waarom kiest 1 op de 5 beroepsgenoten voor Aon? Naast de hierboven genoemde redenen, misschien ook om de:
- persoonlijke aandacht van vaste contactpersonen
- deskundige medewerkers
- snelle service.

Informatie aanvragen?
Als u onderstaand formulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor een advies op maat.

Aanvragen informatie beroepsaansprakelijkheidsverzekering