Ziekteverzuim/WGA ER

In elk bedrijf, dus ook op een advocatenkantoor, komt ziekteverzuim voor. Het landelijk verzuimpercentage is ongeveer vier procent. Voor u als werkgever betekent dit niet alleen het missen van arbeidskracht, maar ook dat u geconfronteerd kunt worden met een aanzienlijke financiële last. U moet immers het loon van de zieke doorbetalen, tot wel 2 jaar lang. Hoe hiermee om te gaan?

Een groot advocatenkantoor kan bepaalde risico's misschien (tijdelijk) opvangen, maar voor kleinere of middelgrote advocatenkantoren kan een langdurig zieke werknemer een flinke financiële aderlating zijn. Daarom is het voor deze advocatenkantoren belangrijk om een ziekteverzuimverzekering af te sluiten. Hiermee dekt u het financiële risico af. In welke mate kunt u zelf bepalen. Bijvoorbeeld door een korte of lange wachttijd te kiezen of niet het volledige loon, maar een gedeelte van het loon te verzekeren.

De ziekteverzuimverzekering is een ingewikkeld product en er zijn vele aanbieders. Als doelgroepspecialist weet NWK welke verzuimverzekeringen het best aansluiten bij de advocatenpraktijk. Uiteraard tegen een scherpe premie en goede voorwaarden.

Maar het gaat niet alleen om het financiële risico. Als werkgever heeft u ook reïntegratieverplichtingen: u moet zorgen dat uw zieke werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk gaat, bij u of anders bij een nieuwe werkgever. Dit vraagt om een actieve verzuimbegeleiding. Een deel kunt u zelf doen, zoals het opstellen van een intern verzuimprotocol. Maar er gelden veel meer wettelijke verplichtingen, zoals het opstellen van een Plan van Aanpak. Het is daarom verstandig u hiervoor te laten ondersteunen door b.v. een Arbo-dienst. Dit kan eventueel ook gecombineerd worden met een verzuimverzekering.

Meer weten over de mogelijkheden van een verzuimverzekering voor uw kantoor? Vul het informatieformulier in op NWK en wij nemen contact met u op.?

Aanvragen informatie ziekteverzuimverzekering/WGA Eigen risico drager-verzekering